Odzivi/Recenzije

Na tej strani objavljamo del vaših odzivov in recenzij knjige Sodobna kozmetika. Hvala vsem za pohvale in čudovite besede. 😉

“Čestitke ekipi iz farmacevtske fakultete z doc. dr. Nino Kočevar Glavač na čelu. Knjiga »Sodobna kozmetika« je ugledala luč sveta. V Medivitalu smo jo danes že z velikim navdušenjem prelistali. Knjiga zasluži vse pohvale. Vsebinsko in estetsko je izredno bogata. Še posebej so nas navdušili opisi bolj eksotičnih rastlin, kot so amla, azijski vodni popnjak, boldovec, brahmi, divja vijolica, galanga, garcinija, glog, konopljika, longan, muira puama, poljski mak, sena, smilj, virginski nepozebnik, ki so dodani tudi Solimejevim izdelkom, pa se o njih bore malo ve, čeprav so prave kraljice v fitoterapiji. Tudi v fitokozmetologiji, ker so polni antioksidantov in protivnetnih snovi, vitaminov in mineralov. Kdor si želi pokukati v pravkar rojeno knjigo »Sodobna kozmetika«ali jo kupiti, naj se oglasi v naši trgovini v Zdravstvenem domu v Medvodah na Ostrovrharjevi 6, ne bo vam žal. Za listanje si boste morali rezervirati malo več časa. V trgovini je tudi stol, ki vas kar vabi na prelistavanje knjige,” Dunja Čebulj Istenič, Medivital.

“Od včeraj sem ponosen lastnik omenjene knjige. Kaj naj rečem: odlična podatkovna knjiga, berljiva in razumljiva laikom, uporabna vsebina stroki. Zagotovo bom pridobil veliko novega in očistil že nekaj zaprašenega znanja. Lep pozdrav,” Rainer Jure, RAINER kozmetika.

“Mi je v veliko pomoč pri gradnji moje blagovne znamke Naturi naravna kozmetikaČudovita. Strokovna, vendar napisana na zelo razumljiv način,” Barbara Fortuna, Naturi.

“Knjiga je moja biblija! Hvala vam ♡,” Katarina Fajfar.

ODZIVI UPORABNIKOV NA NAŠI URADNI FACEBOOK STRANI:
Tina:“Najboljša knjiga na to temo pri nas do sedaj…preverjeno!”
Daniela:“Samo še ta knjiga mi manjka v moji zbirki (že nekaj časa si jo poželjivo 😉 ogledujem), pa bi postala Sodobna Pehta.”
Urška:“Po porodniški se vračam v službo in to bo zagotovo moje prvo strokovno branje.”
Špeva:“Knjigica z izredno močjo.”
Nina:“Tale knjiga res pomaga razbijati mite in vzgaja pametne potrošnike. Dobro ste opravili delo.”
Žiga:“Zelo zanimivo branje in obvezna literatura v vsakem gospodinjstvu.”
Špela:“Ko že misliš da veliko veš, spet zveš nekaj novega.”
Neža:“Knjiga, ki si jo kot bodoči farmacevt resnično želim imeti v domači knjižnici! Znanje je edino bogastvo, ki to ga resnično nihče ne more vzeti! :)”
Mateja:“Zelo uporabna knjiga in “a must have” v knjižnici vsakogar, ki ga zanima kozmetika s kakršnegakoli vidika! Hvala avtorjem za tak super priročnik! :)”
Nives:“Izjemno dobra knjiga. Še bolje bi bilo, če bi bila ves čas pri meni, ne le občasno iz knjižnice. 👌 :)”
Simona:“Prava strokovna motivacija za naravno kozmetiko in večje ozaveščanje o njeni uporabi! Želim si jo.”
Mateja:“Za lepoto telesa brez kemikalij vsaj tam, kjer imamo lahko sami vpliv. Hvala, da ozaveščate, odpirate oči in delite znanje. <3:)"
Živa:“V knjižnici jo je praktično nemogoče dobiti, ker je ves čas v izposoji, ko pa se končno prikoplješ do nje, ugotoviš, da potrebuješ svoj izvod, ker v njej najdeš toliko uporabnih podatkov.”
Tamara:“Čudovita knjiga, ki temelji na krasnih vrednotah.”
Sandra:“Definitivno najboljsa knjiga, ki je prišla izpod rok farmacevtov.”
Silvija:“Knjigo sem prelistala. Ena in edina najboljša slovenska literatura na tem področju. Želim, da zasede pomembno mesto na knjižni polici posameznikov, ki jih to področje zanima. Tudi pri meni bi dobila pomembno vlogo in posebno mesto v stanovanju.”

RECENZIJA KNJIGE SODOBNA KOZMETIKA

Izdelava lastnih kozmetičnih izdelkov postaja čedalje bolj priljubljena, saj nam omogoča, da izdelamo povsem individualni pripravek glede na fiziologijo kože, osebne preference in čustveno stanje. Vendar se pri tem pogosto znajdemo v zagati – katere sestavine naj izberem, v kolikšnem odstotku naj jih vključim v izdelek in kako naj jih kombiniram med seboj, da dosežem optimalni učinek? Odgovore na vsa ta vprašanja – in še mnogo več – boste našli v knjigi Sodobna kozmetika.

Knjiga Sodobna kozmetika predstavlja pravo revolucijo na področju naravne kozmetike – pa ne samo v Sloveniji, temveč v svetu. Skozi leta raziskovanja aromaterapije in naravne kozmetike sem namreč prečesala kopico angleške in nemške literature s tega področja – vendar nisem naletela na knjigo, ki bi zajela toliko kozmetičnih sestavin naravnega izvora in ki bi zanje podala tako strokovne, jasne in natančne opise.

Knjiga je tako v hipu postala moja kozmetična biblija! Končno obstaja knjiga, ki jo lahko priporočim svojim tečajnikom, da se prepričajo o izvoru sestavin in pridobijo zanesljive, z znanstvenimi dokazi podkrepljene informacije. Na spletu je namreč poplava informacij in receptur, ki so površne ali celo napačne, s čimer lahko naši koži naredimo več škode kot koristi.

V knjigi vas čakajo čudoviti portreti rastlinskih olj in masel, eteričnih olj in absolutov ter rastlinskih izvlečkov kot tudi izčrpni opisi emulgatorjev, površinsko aktivnih snovi, vlažil, zgoščeval, vitaminov in antioksidantov. Podane so njihove značilnosti in delovanje ter napotki za predelavo, doziranje in sinergične kombinacije z drugimi sestavinami. Opise popestrijo praktični namigi za vsakodnevno uporabo in zanimivosti iz zgodovine.

Knjiga bo navdušila vse, ki izdelujete kozmetiko zase in za svojo družino. Je obvezno branje za tiste, ki imate blagovno znamko naravne kozmetike ali jo načrtujete. Prav tako bo očarala vse ljubitelje eteričnih olj, zeliščarje in pristaše naravnega ter okolju prijaznega. Če želite izdelovati učinkovite in varne recepture, ki so vam pisane na kožo, je to pravi naslov za vas.

Ne ustrašite se obsežnosti te knjige – šteje namreč več kot 900 strani – saj je kljub strokovnim izrazom napisana s sočnim in živahnim jezikom, skrbno izbrane barvne fotografije pa jo naredijo dinamično in privlačno. Ob prelistavanju knjige se vam bo zdelo, kot da vstopate v čudoviti dišeči zeleni laboratorij in ne boste se mogli načuditi bogastvu, ki nam ga narava ponuja za nego našega telesa in duha.

Nina Medved, Magnolija.si